Suomeksiin English
Jet World Masters

Jet World Masters

Suihkumoottorilennokeiden MM-kilpailut - Jet World Masters järjestetään kahden vuoden välein. Itse kilpailu koostuu kahdesta eri osa-alueesta. Staattisesta ja lento-arvostelusta. Staattisessa arvostelussa verrataan mallilennokkia oikeaan dokumenttien avulla, lento-arvostelussa arvioidaan mallilennokin tai oikeammin sen lennättäjän kykyä jäljitellä esikuvansa lentoa. Yhteispisteet ratkaisevat, voittoon ei riitä pelkästään esikuvan mukaiseksi rakennettu kone, pitää myös osata lennättää, ja päinvastoin. 

Alunperin vuoden 2017 kilpailut piti järjestää Italiassa, joka kuitenkin ilmoitti ennen vuoden 2015 joulua ettei se pysty järjestämään kilpailuita, jotka julistettiin lajin kattojärjestön, International Jet Model Committee (IJMC) toimesta uudelleen haettavaksi. Kuudestoista tammikuuta 2016 kilpailut myönnettiin Suomelle, Jämin lentopaikalle. Kilpailun järjestää JFI Airshow Oy, jonka osakkailla on vuosien kokemus lentonäytösten ja eri ilmailulajien SM-, PM-, EM- ja MM - kilpailuiden järjestämisestä Jämillä.

Jet World Masters 2017 on paljon muutakin kuin suihkumoottorilennokkien MM-kilpailut. Se on suuri ilmailuspektaakkeli, johon saapuu kilpailijoiden lisäksi yleisöä eri puolilta maailmaa, osa heistä itse lentäen suoraan Jämin kentälle. Kaksi toisistaan erillään olevaa kiitotietä mahdollistaa vierailut omilla koneilla. Jämillä vierailee satoja koneita ja noin 15000 hengen yleisö kahden viikon aikana, kilpailijoita odotetaan saapuvan 25 eri maasta. Kilpailun avajaispäivänä sunnuntaina 13. elokuuta 2017 järjestetään kisojen hengen mukainen lentonäytös teemana "Jet Power". Näytöksen vetonaula on Ruotsista saapuva Saab AJS 37 Viggen -hävittäjä. 

Kilpailun suojelijana toimii Satakunnan lennoston komentaja eversti Juha-Pekka Keränen.

JWM esite - 046

F-16 Fighting Falcon mittakaavassa 1:4 ja F-18D Hornet mittakaavassa 1:1 Satakunnan lennostossa keväällä 2010. 

JWM esite - 073 (kopio 1)  JWM esite - 077 (kopio 1)

Petri Mäkelän BAe Hawk Mk 51 mittakaavassa 1:3,5. Klikkaa kuvia jotta näet ne täysikokoisina. © Taneli Äikäs

Aviator logo 1 (kopio)

Varusteleka logo

Huom!

Jussi Kangas

Siivet logo 2016 final 3 kk sini (kopio)

160ts

Emron logoRGB

160paritech

Skyhigh (kopio)

Jämilogo (kopio)      Jämijärvi vaakuna (kopio 1) (kopio)

Ilmavoimamuseo-logo (kopio) Hcf (kopio)